Cerita Loteri Gila – Sedih Tapi Benar

loteri

Adakah anda pernah berfikir untuk memenangi loteri? Kebanyakan orang melakukannya. Tetapi pernahkah anda mempertimbangkan bagaimana kehidupan anda akan berubah setelah memenangi jackpot besar? Kebanyakan orang mungkin tidak. Biasanya, apabila seseorang memenangkan jackpot besar, sidang media akan diadakan untuk mengumumkan pemenangnya. Soalan biasa diajukan kepada pemenang besar, soalan seperti, “Apa yang akan anda lakukan sekarang setelah memenangi loteri?” Sebilangan besar orang mengatakan bahawa wang loteri tidak akan mengubahnya, tetapi biasanya berlaku. Kadang kala, hidup mereka menjadi gila!

Pertimbangkan beberapa kisah undian gila berikut. Ini hanyalah contoh pemenang loteri dan kebanyakan orang tidak seperti ini DOWNLOAD APK EVO888 . Walaupun begitu, kisah loteri gila ini menyedihkan tetapi benar:

Andrew Jackson Whittaker memenangi hadiah Powerball bernilai $ 315 juta pada tahun 2002, menjadikannya pemenang loteri terbesar tunggal yang pernah ada. Wang sebanyak itu harus bertahan seumur hidup. Tidak. Dia meletupkannya. Bolehkah anda bayangkan menumpahkan wang sebanyak itu? Whittaker hancur dalam beberapa tahun setelah memenangkan wang itu. Gila!

Fred Topous adalah penjenayah yang disabitkan kesalahan. Dia menghabiskan masa bertahun-tahun di penjara kerana melakukan jenayah seperti percubaan melakukan jenayah seksual dengan niat untuk melakukan penembusan dan menerobos masuk. Setelah menjalani hukuman di penjara, dia keluar dan memenangi jackpot $ 57 juta Mega Millions. Sebilangan besar daripada kita warganegara yang mematuhi undang-undang tidak akan pernah bernasib baik, namun penjenayah yang disabitkan kesalahan. Gila!

Gerald Muswagon memenangi jackpot Lotto Super 7 bernilai $ 10 juta. Dia melemparkan wang itu ke pesta liar, dadah, dan alkohol. Dia menjalani kehidupan yang gila yang malah melibatkan dirinya dalam pengejaran polis berkelajuan tinggi. Kehidupan liar memakan masa besar. Dia meledakkan semua wangnya, pecah, dan akhirnya bunuh diri. Gerald menggantung diri. Gila!

Sekarang, kebanyakan pemenang loteri tidak berakhir seperti orang di atas. Tetapi, apabila orang mengatakan bahawa memenangi loteri tidak akan mengubahnya, mereka biasanya salah pada tahap tertentu. Memenangkan loteri memang mengubah hidup, ada yang menjadi lebih baik, ada yang lebih buruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.